Coaching Alkmaar 

Coaching Alkmaar

 

Ben je op zoek naar coaching in Alkmaar? Het is dan belangrijk om een coach te vinden die bij jou past. Zo wordt niet iedereen gemotiveerd op dezelfde manier. De ene heeft baat bij directheid en duidelijkheid terwijl de ander juist een wat zachtere aanpak nodig heeft. Hoe weet je nou of je de juiste coach hebt gevonden? Lees in dit blog waar je op moet letten bij het vinden van de juiste coach. 

 

Certificatie 

 

Tegenwoordig noemen steeds meer mensen zichzelf coach. Alleen niet ieder van hen heeft hier ook een goede opleiding voor gevolgd. Zo kan het ook zijn dat iemand enkel een snelle online cursus heeft gevolgd en daarom niet helemaal weet waar hij of zij mee bezig is. Kies daarom liever voor iemand die een wat stevigere opleiding heeft gevolgd. Deze persoon zal waarschijnlijk proffesioneler te werk gaan en kan jou beter begeleiden.

 

Een klik

 

Bepaal tijdens het kennismakingsgesprek of er een klik is tussen jou en de coach. Je kan dit zelfs al doen tijdens je eerste telefoongesprek met de coach. Vraag duidelijk wat zijn of haar werkwijze is en volg altijd je gevoel. Ook kan je kijken of jou verwachtingen aansluiten bij wat een coach jou aanbiedt. Als het niet goed voelt, ga dan altijd verder op zoek naar iemand die meer geschikt is om jou te coachen. 

 

Referenties of recensies 

 

Wat altijd helpt is een referentie van iemand die je kent. Vraag dan goed wat diegene aan de coaching heeft gehad en bepaal of dat ook is wat jij zoekt in een coach. Wat ook altijd een goede manier is om er achter te komen of je te maken hebt met een goede coach, is het lezen van recensies op internet. Hier geldt natuurlijk altijd; hoe meer goede recensies een coach heeft, hoe betrouwbaarder. Het kan ook zijn dat een coach net beginnend is en dus nauwelijks recensies heeft. In dat geval moet je je beoordeling puur van jullie kennismaking laten afhangen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *