Auto laten wrappen

Auto laten wrappen

Als je een vervelende kras op je auto hebt, bijvoorbeeld op de motorkap of op een van de portieren, kun je dat deel van de auto laten overspuiten. Het resultaat is helaas vaak niet helemaal naar wens omdat de lak van een auto door de jaren heen is verkleurd en je dus ziet dat er een gedeelte van de auto van nieuwe lak is voorzien. Je auto in zijn geheel overspuiten lijkt dan een betere optie, maar dat is omslachtig en prijzig. Een goede middenweg is je auto laten wrappen.

Wat is auto wrappen?

Bij je auto laten wrappen wordt je auto niet overgespoten, maar beplakt met een hoogwaardig vinylfolie. Je auto wordt als het ware ingepakt, waar de term wrappen dan ook vandaan komt. Wanneer je besluit je auto te laten wrappen, wordt deze eerst schoongemaakt zodat het oppervlakte waarop geplakt gaat worden volledig schoon is en wordt daarna de folie zorgvuldig aangebracht. Deze folie is zowel transparant als in allerlei verschillende kleuren en patronen te verkrijgen.

Auto laten wrappen is niet per se blijvend

Je auto laten wrappen met hoogwaardig folie is geen blijvend proces. Weliswaar is de folie gemaakt voor het gebruik op voertuigen en zal deze er dus voor de gehele levensduur van jouw auto erop kunnen blijven zitten, maar wanneer jij dat wil kan het er ook weer afgehaald worden. Het verwijderen van de car wrap heeft geen gevolgen voor de lak van jouw auto. Sterker nog, wanneer je je auto laat wrappen, verleng je de levensduur van jouw lak aanzienlijk. De folie beschermt namelijk tegen vuil zoals het inbranden van insectenresten en vogelpoep en tegen lichte krassen zoals van kleding wat langs de portieren schuurt en steenslag.

Auto laten wrappen

Als jij je auto gaat laten wrappen heb je keuze uit eindeloos veel verschillende designs en kleuren. Ook kun je kiezen voor een gedeeltelijke car wrap, waarbij je bijvoorbeeld alleen de voorkant, bovenkant of kleinere accenten laat aanbrengen. Je kunt het dus zo gek maken als je zelf wil bij het auto laten wrappen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *