Snel de eikenprocessierups bestrijden

eikenprocessierups bestrijden

Elk jaar in de zomer is er weer die vervelende eikenprocessierups in de eikenbomen. Je ziet deze rupsen in de maanden mei tot en met september overal in de bomen zitten. De haartjes van deze rupsen kunnen veel irritatie veroorzaken aan de luchtwegen, ogen en op de huid. Het is dus goed om zoveel mogelijk bij deze rupsen uit de buurt te blijven. Wanneer dat echter geen optie is, omdat de rupsen overal in jouw tuin zitten, moet je ze zo snel mogelijk weg zien te halen. De eikenprocessierups bestrijden kun je niet zelf doen. Er zijn speciale middelen nodig om deze rupsen aan te pakken. Laat het dus altijd over aan een goed bedrijf waarvan de medewerkers precies weten wat ze moeten doen. Op die manier zullen er des te minder haartjes in de lucht komen en zal je dus ook minder last hebben van de rupsen. Je kunt snel een afspraak maken, zodat jouw tuin binnen de kortste keren helemaal rupsvrij is.

Altijd professionele hulp inschakelen

Omdat de brandharen van een processierups met de wind mee worden gevoerd, kan het zijn dat het niet meteen duidelijk is waar de haartjes vandaan komen. In jouw tuin kun je natuurlijk zelf op zoek gaan naar de nesten. Deze hangen meestal aan takken of aan de onderkant van de stam. Je kunt het beste zoeken aan de zonkant van de boom, omdat de rupsen daar meestal hun nest maken. Het is dus heel belangrijk dat je niet zelf de nesten gaat verwijderen. Wanneer je dit doet, komen er veel haartjes in de lucht en daardoor zal snel irritatie aan de ogen en aan de huid optreden. Je kunt het beste meteen een afspraak maken om de rupsen te laten weghalen.

Een offerte aanvragen

Wanneer de rupsen in de tuin zitten, moet je zelf zorgen dat er iemand langskomt. In bossen en op andere openbare plekken zorgt de gemeente vaak voor de bestrijding van de processierupsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *