De nieuwste trend op interieurgebied: Mozaiek lampen

4k achtergrond, 4k bureaublad, abstract

We zien al jaren steeds meer Oosterse sferen in de woonbladen, voornamelijk door de Perzische tapijten die op dit moment erg in de mode zijn. Maar ook de mozaiek lampen die je in Oosterse landen veel ziet worden hier steeds bekender. Deze zijn doorgaans volledig handgemaakt van gekleurd glas en ijzer, en daarmee haal je echt iets bijzonders in huis. Door het gekleurde glas geven ze namelijk ontzettend mooi licht, en voegen ze echt iets toe aan je woonkamer of slaapkamer. Doordat het peertje niet direct zichtbaar is zijn mozaiek lampen perfect voor ruimtes waarin je niet heel veel licht nodig hebt of waarin je een romantische sfeer wilt creëren.

 

Mozaiek lampen voor in restaurants

Waar we die mooie mozaiek lampen vaak zien is in Oosterse restaurants. En dan bedoelen we niet zomaar één exemplaar, maar vaak een breed scala aan allerlei verschillende kleuren en vormen met elkaar gecombineerd. Deze lampen zijn namelijk prachtig in hun eentje, maar gecombineerd met andere exemplaren worden ze nóg mooier. Meerdere van deze lampen bij elkaar hangen verandert de hele ruimte in een prachtig schouwspel, en tovert zelfs het meest saaie en basic interieur om tot een Oosterse droom. En omdat het hele tijdloze ontwerpen zijn (die werkelijk al duizenden jaren zo worden gemaakt) hoef je niet bang te zijn dat ze over een paar jaar uit de mode zijn. Je koopt dit soort mozaiek lampen dus echt voor de lange termijn, dus denk goed na voor welke kleuren en vormen je gaat.

 

Mozaiek lampen voor op de wc

Vind je het te duur om diverse van dit soort Oosterse lampen te combineren in de woonkamer? Of wil je die Oosterse sfeer niet in zo’n grote ruimte toepassen maar vind je het wel mooi? Dan kun je ook één mooi exemplaar kiezen en deze op de wc hangen. Zo creëer je een knus hoekje in Oosterse sfeer, en heb je toch ergens in huis die droomlamp hangen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *